Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑ25

«Tο ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της εξεταστικής διερεύνησης από τη Βουλή κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος»,τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα κονδύλια και τα γκάλοπ τάσσεται το ΜέΡΑ 25. Όπως σημειώνει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «έχει αντιταχθεί σε Εξεταστικές Επιτροπές για ποινικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί. Πάγια θέση του είναι, ότι η Βουλή δεν πρέπει να μετατρέπεται σε Δικαστήριο, αλλά ότι παρόμοια ζητήματα πρέπει να εξιχνιάζονται από ένα αρμόδιο Σώμα Δίωξης Εγκλήματος Πολιτικών και Μεγάλων Επιχειρήσεων».

Διαβάστε σχετικά ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί εξεταστική επιτροπή για «λίστες Πέτσα» και δημοσκοπήσεις

«Αντιθέτως, το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της εξεταστικής διερεύνησης από τη Βουλή κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος, όπως παλαιότερα ο Φάκελος της Κύπρου και τώρα ο Φάκελος των Μνημονίων. Σε αυτή τη βάση, το ΜέΡΑ25 συμφωνεί να ανοίξει ο Φάκελος των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης» και των χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση.

«Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες, διότι το βασικό πρόβλημα της Δημοκρατίας παραμένει η ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Όσο αυτά ελέγχονται από την παρασιτική Ολιγαρχία, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να τα «εκδημοκρατίσει», καταλήγει το ΜέΡΑ 25.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ