Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η απόφαση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αποστάσεις από τον Μαν. Λαμτζίδη ο οποίος κοιτάζει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Να συνεργαστεί με την παράταξη του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη στην Καλαμαριά αποφάσισε η συνέλευση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε την Κυριακή. «Θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε στην Voria.gr η συντονίστρια της τοπικής οργάνωσης Πόλυ Ιωάννου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τα 2/3 όσων συμμετείχαν στη συνέλευση των μελών της οργάνωσης τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο εφόσον βεβαίως καταλήξουν θετικά οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει μαζί του εδώ και αρκετό καιρό και είναι αρκετά προχωρημένες.

Επιπλέον, η πρόταση της κομματικής οργάνωσης για συνεργασία με τον κ. Μπακογλίδη θα πρέπει να συζητηθεί και στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση η οποία το 2014 είχε κατέλθει αυτόνομη στις εκλογές. Παράλληλα, επίκεινται και οι αποφάσεις από την πλευρά της παράταξης του δημάρχου σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε γίνει το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και ενδεχομένως να χρειαστεί άλλη μία προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Όπως είχε γράψει ήδη από την Παρασκευή η Voria.gr ο κ. Μπακογλίδης έχει ζητήσει να μην υπάρξει εμφανής ανοιχτή στήριξη από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν θα υπάρξει ανάλογη στήριξη και από κανένα άλλο κόμμα, ούτε από το Κίνημα Αλλαγής στο οποίο πρόσκειται.

Το δεύτερο ανοιχτό θέμα προς συζήτηση είναι πόσα και ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Λιάνα Κοταλακίδου, Φανή Καζάρα και Γιάννης Καϊμακτσίδης οι οποίοι είχαν εκλεγεί με την ΡΕΚ επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι.

Αντιθέτως, δεν θα είναι υποψήφιος ο επικεφαλής της ΡΕΚ Μανώλης Λαμτζίδης ο οποίος εμφανίστηκε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο, στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, γεγονός που δείχνει ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κυβερνώντος κόμματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ