Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ (ΦΩΤΟ)

Το ποτάμι πέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων που έχει θέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν στη Θεσσαλία καθώς, εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός.

Το ποτάμι πέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων που έχει θέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν εδώ και μέρες τη Θεσσαλία.Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, ανέφερε πως έκλεισαν τα θυροφράγματα απορροής των αγωγών των ομβρίων υδάτων της πόλης, τονίζοντας όμως ότι «η πόλη δεν κινδυνεύει».

Σημειώνεται, πως όλο το παράπλευρο μέρος εντός της κοίτης του ποταμού έχει καλυφθεί, από σήμερα το πρωί, με νερό λόγω της υπερχείλισης, ενώ η υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.


 
Στην κοίτη του ποταμού βρέθηκαν για αυτοψία το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Θεόδωρο Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Σαββοργινάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ