Skip to main content

Υπερψηφίσθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Στον νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 12 "παρών". Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά ψήφισαν οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. "Παρών" δήλωσαν οι βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από τους 35 απόντες βουλευτές ξεχώρισαν η Φώφη Γεννηματά, η Αλέκα Παπαρήγα και οι Κώστας Καραμανλής, Ευ.Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Δένδιας, Λευτερης Αυγενάκης (γραμματέας της ΝΔ), Δημήτρης Σταμάτης και Θεόδωρος Φορτσάκης.

Στον νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για τη σύνθεση των επιτροπών εξέτασης των προσφυγών ασύλου.

Η εν λόγω τροπολογία ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία. Δεν υπήρξε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από κανένα κόμμα οπότε δεν χρειάσθηκε να υλοποιήσουν την απειλή για καταψήφιση οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί.