Skip to main content

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019

Υπέρ του προϋπολογισμού τάχθηκαν 154 βουλευτές, καθώς πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υπερψήφισε και ο βουλευτής, Γιάννης Σαρίδης

Υπερψηφίστηκε εν μέσω χειροκροτημάτων από την κυβερνητική πλειοψηφία ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 από τη Βουλή των Ελλήνων, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, η οποία στιγματίστηκε από την πολιτική σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπέρ του προϋπολογισμού τάχθηκαν 154 βουλευτές, καθώς πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπερψήφισε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Αντίθετα, σε σύνολο 297 βουλευτών, καταψήφισαν 143 βουλευτές από τη Ν.Δ. -συμπεριλαμβανομένου του νεοεισαχθέντος στη γαλάζια παράταξη Χάρη Θεοχάρη- το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, σε μία πολιτική αντιπαράθεση που επεκτάθηκε τόσο στη χθεσινή επίθεση στον ΣΚΑΪ όσο και στη Συμφωνία των Πρεσπών.