Skip to main content

Υπερψηφίστηκε ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του δήμου Χαλκηδόνος

Ο προϋπολογισμός του έτους 2021 του δήμου Χαλκηδόνος είναι ισοσκελισμένος και έχει αξιολογηθεί λαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εσωτερικών.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) ο προϋπολογισμός του δήμου Χαλκηδόνος για το έτος 2021, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ισοσκελισμένος και ανέρχεται σε 27.607.609,45 ευρώ και έχει αξιολογηθεί κι έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Κωστοπούλου ανέφερε ότι «στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται όλες οι πηγές χρηματοδότησης και τα διαθέσιμα του Δήμου από ίδια έσοδα τακτικά και έκτακτα καθώς και όλες οι δαπάνες του Δήμου τις οποίες φροντίσαμε να εξορθολογήσουμε», ενώ τόνισε ότι «λάβαμε όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ενισχύσαμε τον κοινωνικό ρόλο του δήμου με δαπάνες για δράσεις πρόληψης και προστασίας από τον Covid 19».

Αναφορικά με τα ανταποδοτικά έσοδα και τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού η αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξε ότι διατηρούνται προσωρινώς στα ίδια επίπεδα έως ότου γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί, οπότε και θα επανεξεταστεί το ύψος των τελών, με στόχο να υπάρξει σχετική μείωσή τους.  

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συντάσσεται εξ ολοκλήρου από τη δική μας διοίκηση και προσπαθήσαμε να βάλουμε τις δικές μας προτεραιότητες και τους δικούς μας στόχους σε ό,τι αφορά την περαιτέρω λειτουργία μας».

«Στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε το ρυθμό εκτέλεσης του προϋπολογισμού τόσο στα έσοδα, με αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης αλλά και στα έξοδα με ταχύτερη εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος καθώς και άλλων επενδύσεων του δήμου», συμπλήρωσε.

«Ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι δύσκολος και με πολλά εμπόδια αλλά καταφέρνουμε να σημειώνουμε κάθε φορά σταθερά βήματα προόδου ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις», τόνισε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την υπεύθυνη στάση και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό και ευχήθηκε να υπάρξει και στη συνέχεια πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας για την ομαλή λειτουργία του δήμου.