Skip to main content

Υπέταξε Αστέρα και... κορωνοϊό ο Άρης - Παραμένει πρωτοπόρος και αήττητος (vid)

Ούτε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης στάθηκε ικανό για να σταματήσει τους κιτρινόμαυρους - Παραμένει πρωτοπόρος της Super League και αήττητος ο Άρης

Ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης παρά τα αρκετά πρόβληματα που αντιμετώπισε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές του. Στο 55΄το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, που προήλθε μετά από σέντρα του Γκάμα και αυτογκόλ του Πασαλίδη.

Οι κιτρινόμαυροι μετά και τον σημερινό αγώνα παραμένουν πρωτοπόροι και αήττητοι στη Super League Interwetten με 16 βαθμούς, μετά από επτά αγωνιστικές.

Παράλληλα το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Άρη έκαναν οι Μπεναλουάν, Σιαμπάνης και Σίλβα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με αρκετές απουσίες λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που ταλαιπωρούσαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Σάκιτς και στο κέντρο της άμυνας οι Μπεναλουάν και Δεληζήσης. Στο κέντρο οι Ματίγια και Τζέγκο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο, ήταν οι Μαντσίνι, Γκάμα και Γκαρσία σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς, παρέταξε τους παίχτες του και αυτός στον ίδιο σχηματισμό, με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Τασουλή, Πασαλίδη, Σουάρεθ και Κώτσιρα στην άμυνα, τους Βαλιέντε και Μουνάφο στο κέντρο ενώ Ριέρα, Κρέσπι και Τιλίκα ήταν πίσω από τον Μπαράλες.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα με τους κιτρινόμαυρους να απειλούν πρώτοι με φάση διαρκείας στο 14', όταν ο Μάνος αρχικά καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και ο Μαντσίνι έπειτα νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε λίγο αργότερα, με καρφωτή κεφαλιά του Πασαλίδη σε στατική φάση και εντυπωσιακή απόκρουση του Σιαμπάνη.

Στο 25', όμως, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν στο γκολ, με τον Πασαλίδη να κάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Σιαμπάνη να αποκρούει εντυπωσιακά. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες πιο σημαντικές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο δεν υπήρξε γκολ αλλά υπήρξαν οι διαμαρτυρίες του Αστέρα Τρίποληςγια ένα πέναλτι που ζήτησε ο Μπαράλες και το οποίο δε δόθηκε, μετά την εξέταση του VAR.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Άρης δεν άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε όμως νοοτροπία. Οι γηπεδούχοι έγιναν πολύ επιθετικοί και πιεστικοί στις κινήσεις τους, δείχνοντας τους σοβαρούς σκοπούς τους για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Σύντομα απέκτησαν ένα μικρό αλλά σημαντικό μομέντουμ και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 55΄, με αυτογκόλ του Πασαλίδη σε γύρισμα του Γκάμα από δεξιά.

Οι κιτρινόμαυροι ήλεγχαν την κατάσταση και στο 84' είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μάνος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο στο τετ α τετ και το σκορ έμεινε στο 1-0.

Στο 89′ ο Μάνος σούταρε από τα δεξιά, σε κόρνερ δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο 90′, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν και πάλι εκεί, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα που είχε τροχιά προς την εστία του, κρατώντας το μηδέν στην εστία του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (86' Λόπεθ), Τζέγκο, Γκαρσία, Μαντσίνι (61' Σίλβα), Γκάμα (77' Κάτσε), Μάνος.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης (90' Φερνάντες), Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (72' Ιγκλέσιας), Ριέρα (61' Γκόμες), Κρέσπι (61' Ορόσκο), Τίλικα, Μπαράλες.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Αντώνης Σινιοράκης (Χανιά) – Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

Τέταρτος:Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)