Skip to main content

ΥΠΑΙΘ: Η «Νέα Αρχή» του Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν

Το υπουργείο Παιδείας καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα λαϊκισμό και ανευθυνότητα στα ζητήματα της παιδείας - «Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες», τονίζει.

Λαϊκισμό και ανευθυνότητα στα ζητήματα της παιδείας, καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Για τους 2.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, το υπουργείο απαντά ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του δεν διορίστηκε ούτε ένας και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από τη Νέα Δημοκρατία.

Για την ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ, το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αδιαφορεί για τα παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την εξαγγελία διπλασιασμού της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).

«Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην  επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, προσθέτει το υπουργείο, θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα και προσφέρουν προοπτική ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, «εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν».

«Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η «Νέα Αρχή» του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ