Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΥΠΕΘΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ασφάλεια της πατρίδας δια της αποτρεπτικής ισχύος.

Ισχυρό μήνυμα προς όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της «Athens Flying Week» στην Τανάγρα.

Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ασφάλεια της πατρίδας δια της αποτρεπτικής ισχύος, ενώ επεσήμανε ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τόσο στο πεδίο της ετοιμότητας, όσο και στο πεδίο της επιχειρησιακής δυνατότητας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και συμπλήρωσε: «Θα διασφαλίσουμε δια της αποτρεπτικής τους ισχύος ότι η πατρίδα είναι ασφαλής. Νομίζω ότι είναι αυτό το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για τον απλό κόσμο που έρχεται εδώ να παρακολουθήσει όχι μόνο τις επιδείξεις, αλλά και τις δυνατότητες».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό, παραπέμποντας στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Συζητήσαμε για την επιδεινούμενη κατάσταση σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ενώ σήμερα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη, προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο, έτσι ώστε οι μηχανισμοί επιτήρησης και οι δυνάμεις που επιχειρούν, να συνεργάζονται καλύτερα, εντατικότερα και στενότερα, έτσι ώστε να αυστηροποιηθεί η επιτήρηση και ενδεχομένως, η αποτροπή».

Όσον αφορά το αεροπορικό σόου, δεν απέφυγε να κρύψει τη χαρά του για την παρουσία του στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Εύχομαι ο κόσμος να έρθει και να θαυμάσει από κοντά τις δυνατότητες των ελληνικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ