Skip to main content

ΥΠΕΞ: Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Άγκυρας για τους «8»

Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών στην έντονη αντίδραση της Άγκυρας στην είδηση του ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια. Δυστυχώς μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σημειώνεται ότι η αντίδραση της Άγκυρας στην είδηση του ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης ήταν εντονότατη.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν . Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης (δείτε εδώ).