Skip to main content

ΥΠΕΞ: Έρχονται αλλαγές σε πρεσβείες και διπλωματικές θέσεις – κλειδιά

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελενη Σουρανή, αναμένεται να μετατεθεί στην πρεσβεία Ρώμης, ενώ ο Χριστόδουλος Λάζαρης θα αναλάβει την πρεσβεία Άγκυρας

Σειρά αλλαγών σε ελληνικές πρεσβείες και θέσεις – κλειδιά αποφάσισε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελενη Σουρανή, αναμένεται να μετατεθεί στην πρεσβεία της Ρώμης, ενώ ο Χριστόδουλος Λάζαρης θα αναλάβει την πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η μετακίνηση της κ. Σουρανή -με κομβικό ρόλο στα ελληνοτουρκικά ζητήματα με την επικοινωνία που είχε με τον Ιμπραήμ Καλίν- αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, όπου τη θέση του Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση, θα αναλάβει ο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ήταν «ειδικός απεσταλμένος» για τη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων, ο μέχρι σήμερα Πολιτικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκος Λουκάκης, θα αναλάβει την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ενώ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ τοποθετείται ο Ευάγγελος Σέκερης.

Τέλος, τη διπλωματική εκπροσώπηση στο Παρίσι αναμένεται να αναλάβει Δημήτριος Ζεβελάκης και στη Μαδρίτη ο Ηλίας Φωτόπουλος.

Πηγή: Καθημερινή