Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΥΠΕΞ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Η ΒΙΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις δύο πλευρές να σταματήσουν την κλιμάκωση της βίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

«Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους» σημειώνει και προσθέτει:

«Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ανάγκη όπως όλες οι πλευρές προβούν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

»Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν αναφορικά με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζει ότι η επίλυση της διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη βάση της λύσης των δύο κρατών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ