Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
x

ΥΠΕΞ: KΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΗΑΕ - «ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Την πλήρη αλληλεγγύη προς τον εμιρατινό λαό και τα ΗΑΕ που είναι στρατηγικός σύμμαχος και στενός φίλος της χώρας μας εκφράζει το υπουργείο.

Την επίθεση με drone που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία χαρακτηρίζει χώρα σύμμαχο και στενό φίλο της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την επίθεση με drone κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι καταδίκασε έντονα, μέσω Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον εμιρατινό λαό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είναι στρατηγικός σύμμαχος και στενός φίλος της χώρας μας.

Τρεις άνθρωποι, δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός, έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά στόχων κοντά στο αεροδρόμιο και σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται πως εκρήξεις είχαν σημειωθεί νωρίτερα σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν (εμμέσως πλην σαφώς) την ευθύνη για την επίθεση η οποία, όπως λέγεται, πραγματοποιήθηκε με drones.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο όπου γίνονται έργα για την επέκταση του αεροδρομίου και είναι πιθανό αυτές να πραγματοποιήθηκαν με drones, ενώ στις φλόγες λέγεται πως τυλίχθηκαν και τρία βυτιοφόρα που βρίσκοταν στην περιοχή Μουσάφαχ κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ADNOC. Κοντά στις εν λόγω εγκαταστάσεις λέγεται πως έχασαν τη ζωή τους και τα τρία θύματα των επιθέσεων.

Οι φωτιές που ξέσπασαν τέθηκαν, πάντως, γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να επηρεαστεί το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το δίκτυο Al Arabiya.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Αραβικός Συνασπισμός που μάχεται στην Υεμένη και στον οποίον συμμετέχουν Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, ανακοίνωσε ότι drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, με κατεύθυνση τα ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο της Υεμένης, ενάντια στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι, ήδη από το 2015. Ωστόσο, από το 2019 και έπειτα, φέρονται να έχουν περιορίσει σημαντικά την εκεί εμπλοκή τους.  

Υπενθυμίζεται επίσης πως ένα εμιρατιανό φορτηγό πλοίο, το «Rwabee», είχε καταληφθεί από αντάρτες Χούθι στις αρχές του 2022.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ