Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΥΠΕΞ ΣΕ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση» διαμηνύει με σαφήνεια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ο κ. Γεννηματάς τονίζει πως η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας και εκφράζει την ελπίδα να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ