Skip to main content

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για το πολύνεκρο τροχαίο στη Σλοβακία

Το λεωφορείο μετέφερε κυρίως μαθητές γυμνασίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πυροσβεστών. Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στη Σλοβακία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την κυβέρνηση της Σλοβακίας για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη κοντά στην πόλη Nitra με τραγικό απολογισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερις έφηβοι, και 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε σύγκρουση λεωφορείου και φορτηγού στη δυτική Σλοβακία, στο πλέον πολύνεκρο τροχαίο που σημειώνεται στην κεντρική Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την σλοβακική πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης που αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων.

Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αποκαλείτο "δρόμος θανάτου" από τους κατοίκους της περιοχής λόγω των πολλών θυμάτων των τροχαίων που είχαν καταγραφεί εκεί. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο μετά την διάνοιξη το 2012 μιας άλλης περιφερειακής οδού και τη μείωση της κυκλοφορίας αλλά το όνομα έμεινε στον δρόμο, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το λεωφορείο που πραγματοποιούσε μια τακτική τοπική σύνδεση μετέφερε κυρίως μαθητές γυμνασίου, σύμφωνα με τον Μίχαλ Βάργκα, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της δυτικής πόλης Νίτρα.