Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΥΠΟΙΚ: ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Η θέσπιση νέων αντικειμενικών αξιών αποτελεί το πιο δύσκολο θέμα στα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, επισημαίνει παράγοντας του υποργείου

Το πιο δύσκολο θέμα στα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης αποτελεί η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως τόνισε ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και των θεσμών για το πώς θα προχωρήσει γρήγορα.

Στις συναντήσεις δεν τίθενται τα ζητήματα για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και το χρέος, μόνον τα προαπαιτούμενα, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα του αφορολόγητου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είπε ότι δόθηκαν στους θεσμούς στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως «πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο». Ενώ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, επί της ουσίας παρέπεμψε τη συζήτηση στον όταν ορισθεί ο νέος υπουργός Οικονομίας.

Ερωτηθείς εάν θα δημιουργηθεί Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Για τη στάση του ΔΝΤ ως προς την Ελλάδα, ανέφερε ότι αυτή έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ