Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΥΠΟΙΚ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟ

Μέχρι τώρα για τον Ιανό που έπληξε 3 Περιφέρειες και 23 Δήμους διατέθηκαν ή εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 85 εκατ. για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

Αναλυτική παρουσίαση των αποζημιώσεων των ζημιών που προκάλεσε ο Ιανός έκανε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα για τον «Ιανό» που έπληξε τρεις Περιφέρειες και 23 Δήμους διατέθηκαν ή εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 85 εκατομμύρια ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας στο πλαίσιο των παραχωρήσεων μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα:

41,6 εκατομμύρια ευρώ προς στους δήμους για άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και των αναγκών αποκατάστασης υποδομών και δικτύων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 89,5 εκατομμύρια ευρώ στις Περιφέρειες για τις αποκαταστάσεις υποδομών και δικτύων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υπουργείου Εσωτερικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

23 εκατομμύρια ευρώ προς τους δήμους για έργα άμεσης αντιμετώπισης ζημιών σε οδικά δίκτυα και υποδομών από το Υπουργείο Υποδομών και μεταφορών.

Περισσότερα από 140 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή και αποκατάσταση μεγάλων έργων υποδομών και δικτύων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

9 εκατομμύρια ευρώ σε 7.817 επιχειρήσεις από τον τέταρτο κύκλο της εκστρατείας προκαταβολής χωρίς να έχουν μείωση τζίρου αλλά ως στήριξη λόγω «Ιανού» από το Υπουργείο Οικονομικών.

38,1 εκατομμύρια ευρώ ως εφάπαξ ενίσχυση σε 4.764 επιχειρήσεις μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

46,6 εκατομμύρια ευρώ προς τον πρωτογενή τομέα για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ μετά την οικονομική ενίσχυσή του από το Υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για αποκαταστάσεις των αρδευτικών δικτύων και υποδομών των ΤΟΕΒ, ώστε να μην εκτροχιαστεί ο παραγωγικός προγραμματισμός μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εσωτερικών με πόρους του Υπουργείου Οικονομικών και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αντίστοιχα.

16,6 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και την οικοσκευή μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονoμικών

27,7 εκατομμύρια ευρώ ως εφάπαξ ενίσχυση σε 6.217 κατοικίες μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

43 εκατομμύρια ευρώ, ως αρχική εκτίμηση, για την παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και για την επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης, από τα αρμόδια Υπουργεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ