Skip to main content

Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης: Χάθηκαν τα ασφαλιστικά, συνεχίζουν οι ένοικοι

Η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας πέρασε από το σκόπελο των ασφαλιστικών μέτρων, ωστόσο όσοι αντιδρούν δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία μεταστέγασης της Υπηρεσίας Ασύλου Θεσσαλονίκης από την οδό Πόντου (Β' ΚΤΕΟ, περιοχή Λαχαναγοράς), στην πολυκατοικία της Μοναστηρίου 85, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση της υπηρεσίας στην πολυκατοικία που διαμένουν, όπως έγραψε η Voria.gr, απορρίφθηκαν κι έτσι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Οι οικογένειες (συνολικά 60 άτομα) που μένουν στην πολυκατοικία ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας, στην είσοδο της οικοδομής (φωτογραφίες από τη σελίδα τους στο Facebook) και επισημαίνουν πως θα εξαντλήσουν τα νομικά μέσα για να αποτραπεί η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου.

Στο μεταξύ υπάρχουν αφενός τοπικοί σύμβουλοι της Β' Δημοτικής Ενότητας που υποστηρίζουν τις αιτιάσεις των ενοίκων, αφετέρου υπάρχουν κι άλλοι που θεωρούν ότι η Υπηρεσία Ασύλου πρέπει να εγκατασταθεί εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να απορρίπτουν την ιδέα της εγκατάστασης σε κάποιο άλλο διαθέσιμο ακίνητο, που θα έχει αμιγώς διοικητικές ή και επαγγελματικές χρήσεις, όχι όμως και χρήση κατοικίας, αναγνωρίζοντας ότι αυτό εγείρει ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα συνεχιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.