Skip to main content

ΕΕΕΑ: Υπηρεσίες ανακύκλωσης στο 94% του ελληνικού πληθυσμού

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης φροντίζει για τη λειτουργία 32 Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε όλη τη χώρα.

Τους 301 έφτασαν οι Δήμοι που έχουν συμβληθεί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ οργανώνει το Σύστημα των μπλε κάδων για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας, προσφέροντας πλέον υπηρεσίες ανακύκλωσης στο 94% του πληθυσμού της χώρας. Αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα ότι η ΕΕΑΑ είναι ο βασικός συνεργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθειά της για ουσιαστική ανακύκλωση με αξιοποίηση των αποβλήτων συσκευασίας και με μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. 

Τα οφέλη για τους Δήμους που συνεργάζονται με το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης είναι πολλαπλά, αφού πέρα από την τεχνογνωσία της, η ΕΕΑΑ διαθέτει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης τους απαραίτητους Μπλε Κάδους και Μπλε Κώδωνες για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, καθώς και τα αντίστοιχα οχήματα για την αποκομιδή τους. Ακόμη, η ΕΕΑΑ φροντίζει για την λειτουργία 32 Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) σε όλη τη χώρα προς εξυπηρέτηση των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί σε συνεργασία με τους Δήμους, εκστρατείες για την ενημέρωση των πολιτών στις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης.

Με αφορμή την παραπάνω συνεργασία ο κ. Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο για την επίτευξη των στόχων της Ανακύκλωσης Συσκευασιών, όσο και για την προώθηση ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού υποδείγματος στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη αυτή, δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ο αξιόπιστος σύμμαχος της Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας σταθερά στην προσπάθεια για επίτευξη των κοινών στόχων: Όσο περισσότερες ποσότητες αποβλήτων συσκευασίας ανακυκλώνονται, τόσο λιγότερες ποσότητες χρήσιμων υλικών οδεύουν προς τους ΧΥΤΑ».