Skip to main content

Υπηρεσίες SEO: Ποιες είναι και πόσο κοστίζουν

Τι είναι το «Search Engine Optimization» και ποιοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την κατάταξη ενός website στην Google.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ορισμένα websites τα βλέπετε στην πρώτη σελίδα της Google καθώς αναζητάτε συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ για να δείτε άλλα πρέπει να προχωρήσετε στην 7η ή και στην 8η σελίδα της μηχανής αναζήτησης; Ποια είναι η διαφορά αυτών που βρίσκονται στα πρώτα αποτελέσματα με αυτών στα τελευταία; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τρία γράμματα: «SEO». Aν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μάθετε ό, τι είναι απαραίτητο για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO στην Ελλάδα ώστε να τις εφαρμόσετε επιτυχώς στην δική σας ιστοσελίδα.

Τι είναι το «Search Engine Optimization» (SEO)

Προτού εξηγήσουμε αναλυτικά τι ακριβώς είναι οι υπηρεσίες SEO, είναι καλό να αναφερθούμε σε αυτή την μαγική λέξη των τριών γραμμάτων που διακρίνει τους ιστότοπους μεταξύ τους και τους κατατάσσει στα αποτελέσματα όλων των μηχανών αναζήτησης. Το ‘SEO’ αποτελεί αρκτικόλεξο των αγγλικών λέξεων ‘Search Engine Optimization’ και η ελληνική μετάφραση τους είναι ‘βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης’.

Με πιο απλά λόγια, ‘SEO’ είναι το σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιούνται σε μία ιστοσελίδα προκειμένου να προβληθεί στις υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αποτελεί τον πιο αποδοτικό και με μόνιμα αποτελέσματα τρόπο που επιτρέπει στον καθένα να διαφημίσει την ψηφιακή του παρουσία στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.

Για παράδειγμα, αν είστε personal trainer και επιθυμείτε να προσφέρετε υπηρεσίες μέσω της επαγγελματικής σας ιστοσελίδας, σίγουρα θα θέλετε αυτή να βρίσκετε στην κορυφή της Google και να είναι ορατή σε επισκέπτες και μελλοντικούς πελάτες. Αν υλοποιήσετε ορισμένες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας, θα βελτιστοποιηθεί και θα ‘σκαρφαλώσει’ στα πρώτα αποτελέσματα. Έτσι, ο καθένας που θα πληκτρολογεί λέξεις-κλειδιά στην μπάρα της Google που ταιριάζουν με το site σας, πχ ‘γυμναστική’, ‘training’ κλπ., θα βλέπει αμέσως την δική σας ιστοσελίδα και θα εισέρχεται για να ενημερωθεί περισσότερο.

Τότε ο καθένας που θα πληκτρολογεί λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν με το site σας.

Ποιοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την κατάταξη ενός website στην Google

Οι παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την κατάταξη μίας ιστοσελίδας στην πρώτη θέση των μηχανών αναζήτησης είναι αμέτρητοι και διαρκώς αλλάζουν, όπως ακριβώς μεταβάλλονται και οι υπηρεσίες της Google. Δηλαδή γίνονται αλλαγές στους αλγόριθμούς της, χωρίς να γνωρίζει κανένας ακριβώς τι είναι αυτό που εξετάζει σε κάθε website πριν το κατατάξει.

Παρόλα αυτά, οι πιο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα με την οποία θα ανεβεί ένα website στα πρώτα αποτελέσματα είναι οι ακόλουθοι:

-Η ποιότητα του: Αυτή σχετίζεται με την ταχύτητα φόρτωσης του site, την ευχρηστία, την ασφάλεια κ.α.,
-Το πόσο φιλικό είναι ως προς τα smartphones και τα tablets,
-Την φήμη (‘authority’) που έχει: Όσο πιο παλιό είναι το domain name του ιστότοπου, τόσο μεγαλύτερη φήμη έχει,
-Το περιεχόμενο του που πρέπει να είναι μοναδικό και αξιόλογο κλπ.

Τι είναι οι υπηρεσίες SEO;

Οι υπηρεσίες SEO είναι οι συνεχιζόμενες υπηρεσίες βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης (Search Engine Optimization) που γίνονται σε μία ψηφιακή σελίδα με σκοπό να αυξηθεί η ορατότητα και η οργανική της επισκεψιμότητα. Οι services SEO πραγματοποιούνται από επαγγελματίες που έχουν εξειδικευτεί στις μηχανές αναζήτησης και γνωρίζουν πολύ καλά τους αλγόριθμους και το λογισμικό που χρησιμοποιεί η Google για να σαρώσει το περιεχόμενο κάθε website, να το αξιολογήσει και ανάλογα με την αξιολόγησή του να το κατατάξει στις επιθυμητές θέσεις της πρώτης σελίδας της.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών digital επιχειρήσεων, στις μέρες μας, αποφασίζει να απευθυνθεί σε πρακτορεία με επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες SEO ή υπηρεσίες digital marketing. Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες digital marketing λειτουργούν θεραπευτικά σε κάθε ιστότοπο που έχει μηδενική επισκεψιμότητα και κινδυνεύει να αφανιστεί από το διαδίκτυο.

Γιατί είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες digital marketing και οι SEO υπηρεσίες;

Το να επενδύει κάποιος σε digital marketing υπηρεσίες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει για την καλή λειτουργία της ψηφιακής του επιχείρησης και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. Οι υπηρεσίες SEO είναι το κυριότερο μέρος του διαδικτυακού μάρκετινγκ και ωφελούν σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε ιστοσελίδα τις επιλέξει.

Με την βοήθεια των SEO Services Greece, η ιστοσελίδα προωθείται στις μηχανές αναζήτησης, αποκτά περισσότερους επισκέπτες και δυνητικούς αγοραστές, ενισχύεται η φήμη της και η αξιοπιστία της και ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της. Επίσης, τα αποτελέσματα από τις υπηρεσίες SEO είναι μόνιμα.

Τι να περιμένει κανείς από τις υπηρεσίες SEO που προσφέρουν οι specialists

Οι υπηρεσίες του ‘Search Engine Optimization’ είναι διαφορετικές για κάθε ιστότοπο. Οι ειδικοί του SEO τις εξατομικεύουν ανάλογα με την επικοινωνία που έχουν με τον εκάστοτε πελάτη αλλά και με τις ανάγκες που έχει η ιστοσελίδα που αναλαμβάνουν να βελτιστοποιήσουν και να προωθήσουν στις μηχανές αναζήτησης.

Έτσι, σε ένα website, μπορεί να πραγματοποιηθεί μία υπηρεσία SEO ή να συνδυαστούν περισσότερες για καλύτερα αποτελέσματα. Οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες βελτιστοποίησης είναι οι εξής:

-Έλεγχος site: Εξετάζεται ο ιστότοπος προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που τον εμποδίζουν να «ανεβεί» στην ψηλότερη θέση των μηχανών αναζήτησης.
-Αναζήτηση λέξεων-κλειδιών και τοποθέτησή τους σε στρατηγικά σημεία του ιστότοπου
-On-site SEO: Βελτιστοποιούνται τα προβληματικά στοιχεία στο εσωτερικό μέρος της ιστοσελίδας
-Off-Page SEO: Οι ειδικοί εξετάζουν αν χρειάζεται να βελτιστοποιηθεί η ταχύτητα της ιστοσελίδας, οι εικόνες ή αν είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν περισσότεροι σύνδεσμοι για την αύξηση της αξιοπιστίας.
-Δημιουργία μοναδικού περιεχομένου,
-Δημιουργία λογαριασμών στα social media και τακτική διαχείρισή τους,
-Δημιουργία Pay-Per-Click διαφημίσεων,
-«Local SEO»: Το τοπικό ‘Search Engine Optimization’ είναι αναγκαίο για τις επιχειρήσεις που έχουν και φυσική τοποθεσία εκτός από ψηφιακή. Αυτές οι εταιρείες εκτός από διαδικτυακούς επισκέπτες, επιθυμούν και πελάτες που βρίσκονται κοντά στο φυσικό κατάστημα, ώστε να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Έτσι, με τις ‘local SEO’ τεχνικές εμφανίζεται το site μπροστά στους πελάτες που βρίσκονται κοντά στην επιχείρηση.

Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες SEO;

Η ερώτηση για το κόστος υπηρεσιών βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου είναι πολύ συχνή μα δυστυχώς δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα σε λίγες γραμμές ενός άρθρου. Για να δοθεί μία ολοκληρωμένη και σωστή απάντηση στο ερώτημα πρέπει πρώτα να γνωστοποιηθούν κάποια δεδομένα για το website. Αυτά είναι:

-η χρονολογία απόκτησης του domain,
-αν έχουν προηγηθεί παλαιότερα άλλες τεχνικές SEO,
-αν έχει δεχτεί το site ποινές από την Google,
-το μέγεθος και η δομή του ιστότοπου,
-η τρέχουσα θέση της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης,
-τον αριθμό των keywords που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου να στοχεύσει,
-ο ανταγωνισμός που υπάρχει,
-τις γλώσσες στόχευσης που θέλει ο κάθε πελάτης.

Ολοκληρώνοντας, εάν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε τους ειδικούς για τις υπηρεσίες SEO, δεν χρειάζεται να σας τρομάζει το κόστος. Μόλις αρχίσουν οι SEO υπηρεσίες να εφαρμόζονται στο website σας, θα χαρείτε με τα πολυετή θετικά αποτελέσματα που θα δείτε.