Skip to main content

Ήπειρος: Σε επιφυλακή από σήμερα η Πολιτική Προστασία λόγω του καύσωνα

Η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής μετά και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί από την Τρίτη η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, μετά και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Στα Ιωάννινα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα είναι αυξημένες οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας στα δασύλλια της πόλης.

Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να αποφύγουν για οποιονδήποτε λόγο άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο, να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού.

Ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ θέτουν από αύριο στη διάθεση των πολιτών και με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας και τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες τέσσερις κλιματιζόμενες αίθουσες.

Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από αύριο στις 9 το πρωί και καθημερινά ως τις 6 το απόγευμα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό rapid test του τελευταίου 24ωρου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ανάσα δροσιάς σε όσους δημότες το επιθυμούν, θα προσφέρει ο δήμος Αρταίων με δύο κλιματιζόμενους χώρους στο δημαρχείο και το ΚΑΠΗ της Άνω Πόλης.

Συγκεκριμένα, οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.