Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπό αστυνομική επιτήρηση ο εορτασμός των Θεοφανείων (φωτο+vid)

Κάποιες λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν με μικρό αριθμό ατόμων μέσα στις εκκλησίες, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση.

Με περιοριστικά μέτρα και υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη.

Οι λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν με κλειστές πόρτες και χωρίς πιστούς σε κάποιες περιπτώσεις και με μικρό αριθμό ατόμων μέσα στις εκκλησίες σε άλλες, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση προσέλευσης πιστών.

Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, οι θύρες των εκκλησιών άνοιξαν, προκειμένου οι πιστοί να μπορέσουν να ανάψουν ένα κερί και να λάβουν αντίδωρο και αγιασμό σε ατομικό μπουκαλάκι. Η είσοδος των πιστών στους ναούς γίνεται υπό την επίβλεψη των υπευθύνων της κάθε εκκλησίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, σε 70 από τις περίπου 250 εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικών έξω από τον ναό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

Στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά της Θεσσαλονίκης τελέστηκε και δεύτερη θεία λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν λίγοι πιστοί έξω από την είσοδο της εκκλησίας.