Skip to main content

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συνάντηση Πομπέο-Δένδια στη Θεσσαλονίκη (vid)

Αστακός η περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου όπου συναντήθηκαν - Το πρόγραμμα της επίσκεψης του επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 9:00 πέρασε την πύλη του ξενοδοχείου Hyatt Regency ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ, βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Σημειώνεται πως αρχικά είχε προγραμματιστεί η συνάντηση να γίνει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ωστόσο τελευταία στιγμή άλλαξε τοποθεσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ακόμα προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.