Skip to main content

Υπό δρακόντεια μέτρα η συνάντηση Ελλήνων-Σκοπιανών αναρχικών(φωτο+vid)

Κλειστή για μία ώρα η Αγ.Δημητρίου από το ύψος της Ίων. Δραγούμη μέχρι την οδό Αγ.Νικολάου. Δυνάμεις ασφαλείας και κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το ΕΚΘ.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών αναρχικών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περιοχή, για τέσσερις ώρες, ήταν ανεπτυγμένες δυνάμεις ασφαλείας και κλούβες των ΜΑΤ, ενώ για μία περίπου ώρα η Αγίου Δημητρίου παρέμενε κλειστή από το ύψος της Ίωνος Δραγούμη μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου λόγω πληροφοριών για αντισυγκέντρωση από πατριωτικές ομάδες και της περιφρούρησης από αντιεξουσιαστές πέριξ του ΕΚΘ. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στο τμήμα της Αγίου Δημητρίου μπροστά από τον Ιερό Ναό.

Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, η ομάδα περιφρούρησης απέτρεψε την αντισυγκέντρωση, ενώ όσοι μεμονωμένοι πλησίασαν το σημείο κυνηγήθηκαν.

Λίγο μετά τις 6 μμ ο δρόμος άνοιξε. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο μέχρι το τέλος της συνάντησης, ενώ οι ομάδες των αντιεξουσιαστών μετακινήθηκαν και πραγματοποιούσαν περιφρούρηση μπροστά από το ΕΚΘ.

Λίγο πριν τις 8 μμ, συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός (δείτε περισσότερα εδώ).