Skip to main content

Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας ζαχαροπλαστικής «Γάλβας»

Μεγάλες οι ζημιές στην επιχείρηση από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις της στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής «Γάλβας» στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Στο εργοστάσιο παραμένουν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άντρες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραιναν τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο εργαστήριο για την παρασκευή των γλυκών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές είναι μεγάλες καθώς κάηκε το εργοστάσιο ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το epiloges.tv, στο σημείο βρίσκονταν ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών Σιντικής Ιωάννης Χατζόπουλος αλλά και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης. Στο σημείο έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης και ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος για να ενημερωθεί και να συμπαρασταθεί στους επιχειρηματίες.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά χθες το βράδυ, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο της επιχείρησης.

Η επιχείρηση Γάλβας ιδρύθηκε το 1960 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου εδρεύει έως και σήμερα από τους Χρήστο και Αικατερίνη Γάλβα που έφτιαξαν το πρώτο παραδοσιακό εργαστήριο.

Στην συνέχεια ο Νικόλαος Γάλβας με την συνδρομή της συζύγου του Σοφίας μετακόμισαν σε μεγαλύτερο εργαστήριο δημιουργώντας και το πρώτο ζαχαροπλαστείο λιανικής στο Σιδηρόκαστρο.

Διαθέτει εκτός των 2 εργαστηρίων, 7 καταστήματα λιανικής πώλησης (2 στο Σιδηρόκαστρο, 2 στις Σέρρες και 3 στη Θεσσαλονίκη.) Έως και σήμερα η εταιρεία απασχολεί 75 άτομα μόνιμο – έκτακτο προσωπικό.