Skip to main content

Υπό κατάληψη το υποκατάστημα ΕΦΚΑ στα Μουδανιά - Στηρίζει ο δήμος

Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος διαμαρτύρονται για την μετακίνηση τριών υπαλλήλων και την προωθούμενη όπως καταγγέλλουν υποβάθμιση της υπηρεσίας.

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι του Β' Υποκαταστήματος Μισθωτών ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών διαμαρτυρόμενοι για την μετακίνηση τριών υπαλλήλων και για την προωθούμενη, όπως καταγγέλλεται, υποβάθμιση της υπηρεσίας. Στο πλευρό τους είναι από το πρωί και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Νέας Προποντίδας δηλώνει με ανακοίνωσή της τη συμπαράσταση και την κατανόησή της στα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζει, αιτήματά τους, καθώς η μετακίνηση των υπαλλήλων, σημειώνει, οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών. Εξάλλου, με την μετατροπή του Β' Υποκαταστήματος σε Αποκεντρωμένο Τμήμα έχει ασχοληθεί επανειλημμένα προσωπικά ο Δήμαρχος αποστέλλοντας σειρά εγγράφων προς τα Αρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητώντας «την άρση της αδικίας και τη σύσταση 2ης Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στον νομό με έδρα τα Ν. Μουδανιά, καθώς το πλήθος των εξυπηρετούμενων πολιτών και της ασφαλιστέας ύλης δικαιολογεί απόλυτα τη λειτουργία της». Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει ο δήμος, οι πολίτες θα ταλαιπωρούνται και θα χρειάζεται να μετακινούνται υποχρεωτικά στον Πολύγυρο.

Φωτογραφία: halkidikifocus.gr