Skip to main content

Τζιτζικώστας: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάρτη

Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, παρα μόνο μικρές εστίες, τις οποίες προσπαθούν να κατασβήσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την εξαιρετική συνεργασία και συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της να προστατεύσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές εστίες, τις οποίες προσπαθούν να κατασβήσουν οι δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν στο σημείο.

Μεγάλο ρόλο στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έπαιξε το γεγονός ότι οι άνεμοι κόπασαν και σήμερα είναι εντάσεως μόλις 2-3 μποφόρ.

Όπως τόνισε στη Voria.gr o προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, η μεγάλη πυρκαγιά έκαψε περίπου 5.000 στρέμματα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις, 70 οχήματα της Πυροσβεστικής με 160 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα της Περιφέρειας, του Στρατού, του Δήμου και της ΕΛΑΣ. Τα εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποίησαν ρίψεις το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποχώρησαν.

Ο επαρχιακός δρόμος Βουρβουρού - Συκιάς παραμένει από χθες κλειστός προκειμένου να διευκολύνεται η μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης κήρυξε τη Σάρτη και τη Συκιά σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.