Skip to main content

«Υποδοχή» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με πανό για τα αρχαία της Βενιζέλου

Γιγαντιαίο πανό απέναντι από τη ΔΕΘ, αλλά και ψηφιακή εκτύπωση του αρχαίου δρόμου της Βενιζέλου ετοιμάζει η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης.

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και διαμαρτυρόμενη για το έγκλημα που προγραμματίζεται στον σταθμό Βενιζέλου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

  • την ανάρτηση γιγαντιαίου πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης, απέναντι από την ΔΕΘ, στην περιοχή Αγγελάκη,
  • την ενημέρωση των πολιτών με μοίρασμα φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της πόλης κάθε Πέμπτη απόγευμα,
  • την ανάρτηση πανό σε μπαλκόνια πολιτών σε διάφορα σημεία της πόλης με το σύνθημα "Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου"

Τέλος την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στις 19:00-21:00, ο αρχαίος δρόμος αναμένεται να ξεδιπλωθεί στα πόδια στον πολιτών σε μια ψηφιακή εκτύπωση  μήκους οκτώ μέτρων, ώστε όπως αναφέρεται «να δοθεί η ακριβής εικόνα του θησαυρού που είναι θαμμένος στα σπλάχνα της οδού Εγνατίας και ταυτόχρονα η Κίνηση επισημαίνει ότι "οι άριστοι μιλούν αλλά η κυβέρνηση κωφεύει».

«Σημαντικότατοι επιστήμονες και φορείς από τον διεθνή και ελληνικό χώρο έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό,  για την κατά χώρα παραμονή των αρχαιοτήτων ώστε να μην καταστραφούν και να μην απωλέσουν την αυθεντικότητά τους. Ο διεθνής διασυρμός της χώρας, αν αποσπαστούν τα αρχαία, είναι προ των πυλών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.