Skip to main content

Υπόγεια βλάβη άφησε χωρίς ρεύμα εδώ και ώρες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το τμήμα βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης πρόκειται για υπόγεια βλάβη σε δύο σημεία, η οποία έχει επηρεάσει δέκα υποσταθμούς.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ώρες.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε στη 1 το βράδυ και έως τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έχει ακόμα επανέλθει. Προβλήματα αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων καταναλωτές στην περιοχή Μαρτίου, Βούλγαρη, Δελφών και Ντεπώ.

Σύμφωνα με το τμήμα βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης πρόκειται για υπόγεια βλάβη σε δύο σημεία, η οποία έχει επηρεάσει δέκα υποσταθμούς στην ανατολική πλευρά της πόλης.

«Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στη συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς.

Όπως ανέφερε, «η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π.Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη».

Συνεργεία εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο, επειδή είναι υπόγεια υπάρχουν καθυστερήσεις. Ήδη έχουν καταφέρει τα συνεργεία να περιορίσουν το τμήμα που επηρεάστηκε από την βλάβη.

Όπως ανέφεραν στη Voria.gr γίνονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη έως το μεσημέρι, που οι θερμοκρασίας θα είναι υψηλές.