Skip to main content

Υπογράφεται εντός των ημερών το χωροταξικό σχέδιο της Κ. Μακεδονίας

Διαδοχικές συσκέψεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη για την ανάπλαση ΔΕΘ, τη νέα Τούμπα και το παραλιακό μέτωπο.

Διαδοχικές συσκέψεις για θέματα της αρμοδιότητάς του είχε ως και πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΘ-HELEXPO και του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Όλες οι συναντήσεις έγιναν στα γραφεία του εκθεσιακού φορέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην πρώτη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη μελέτη και κατασκευή του νέου εκθεσιακού κέντρου. Σε αυτήν συμμετείχε η ηγεσία της ΔΕΘ-HELEXPO, ο πρόεδρος Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης και ο σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Μήτρου. Συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΔΕΘ-HELEXPO.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης στον υφυπουργό τέθηκαν μια σειρά ζητήματα με πρώτο αυτό των εκκρεμών απαλλοτριώσεων όπως και της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο λιμνάζει εδώ και μήνες στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να προωθηθούν τροπολογίες οι οποίες αφορούν τα ρέματα της πόλης ώστε να μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις σε αυτά, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο αξιοποίησης κονδυλίων του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου.

Ακολούθησε συνάντηση του υφυπουργού κ. Οικονόμου με τους αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και Υποδομών Πάρι Μπίλλια. Οι δύο αντιπεριφερειάρχες παρουσίασαν στον υφυπουργό το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, παρουσία και των μελετητών. Επίσης ζήτησαν από τον κ. Οικονόμου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, ενώ ο υφυπουργός τους ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, το πολύ εβδομάδες, πρόκειται να υπογραφεί το χωροταξικό πλαίσιο της Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο παραμένει προς έγκριση στα συρτάρια του υπουργειόυ εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Ο κύκλος των επαφών του υφυπουργού Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στην οποία συζητήθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο το οποίο σχετίζεται με την ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας.