Skip to main content

Έπεσαν οι υπογραφές για το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Κρήνης

Το έργο – φάντασμα επιτέλους αποκτά προοπτική να κατασκευαστεί στο τέλος του 2023, έπειτα από καθυστερήσεις... 32 χρόνων!

Υπογράφηκαν τη Δευτέρα από τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη οι συμβάσεις με τους μελετητές για το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Κρήνης. Ένα από τα σύγχρονα «γεφύρια της Άρτας» επιτέλους δρομολογείται για να κατασκευαστεί έπειτα από 32 χρόνια, από το 1989, που χωροθετήθηκε...

Η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου της Νέας Κρήνης οφείλεται εν πολλοίς στην επιμονή που έδειξε η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς και ο κ. Δαρδαμανέλης προσωπικά, αφού είχε και τη στήριξη συνολικά του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η επικαιροποίηση των μελετών (εκπονήθηκαν τη δεκαετία του 1990) θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα παραδοθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν περάσει από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες κι από το δημοτικό συμβούλιο και ακολούθως, στο τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου η πρόταση θα υποβληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση από τη σχετική πρόσκληση, που είναι στον... αέρα και πήρε παράταση μάλιστα, προκειμένου ακριβώς αυτό το έργο να αποκτήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και προοπτική κατασκευής.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023.

«Ένα έργο τόσων δεκαετιών για τους ψαράδες, αλλά και συνολικά για την κοινωνία της Καλαμαριάς και τον τόπο μας θα γίνει επιτέλους πράξη. Το οφείλαμε ως διοίκηση του δήμου στους αλιείς μας, οι οποίοι μην ξεχνάτε ότι συνιστούν τη μοναδική παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Στο τέλος του 2023 η Νέα Κρήνη θα έχει αποκτήσει επιτέλους αλιευτικό καταφύγιο κι αυτό είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας, που επί τρεις δεκαετίες δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια αυτή», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το αλιευτικό καταφύγιο θα είναι χωρητικότητας 100 σκαφών και ο προϋπολογισμός του θα είναι περίπου 5 εκ. ευρώ.

Η Voria.gr πριν από ενάμιση χρόνο είχε αναλύσει τις περιπέτειες του συγκεκριμένου έργου διαχρονικά και τη γραφειοκρατία που απειλούσε να το μεταθέσει (αν όχι να το ακυρώσει δια παντός) για ακόμη περισσότερα χρόνια στο μέλλον. 

Διαβάστε σχετικά Αλιευτικό Καλαμαριάς: Προτιμούν να χαθούν τα λεφτά παρά να γίνει