Skip to main content

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις εκλογές του 2023 ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην κούρσα για τη δημαρχία με τον συνδυασμό «Γίνεται-Μπορούμε».

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ανακοινώνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει τα εξής:

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι η διοίκηση ενός δήμου θα πρέπει να είναι όπως μιας εταιρείας. Με έσοδα, έξοδα, ευχαριστημένους προμηθευτές, ευχαριστημένους εργαζόμενους, ευχαριστημένους δημότες που είναι συγχρόνως πελάτες και μέτοχοι. Άρα αυτός που θα διοικήσει αυτόν τον μεγάλο οργανισμό θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να έχει ασκήσει διοίκηση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας τεράστιος οργανισμός με ετήσιο προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Πολύ λίγες επιχειρήσεις σήμερα στην Ελλάδα ξεπερνούν αυτόν τον τζίρο. Τα τελευταία 50 χρόνια όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης εκτός από τον Μπουτάρη, δεν είχαν διοικήσει ούτε καν ένα μικρό κατάστημα. Και δεν είναι τυχαίο ότι από όλους είναι ο μοναδικός που άφησε κάτι. Και μιλάμε για το δήμο Θεσσαλονίκης, ένα δήμο που έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να γίνει ο καλύτερος δήμος της χώρας.

Οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας είναι:

1. Καθαριότητα με νέες ριζοσπαστικές προτάσεις και πολλούς χώρους πρασίνου.

2. Βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με επιδότηση θέσεων στάθμευσης και δημιουργία νέων.

3. Αποτελεσματικότερη ανακύκλωση αλλά και ενθάρρυνση της επανάχρησης των υλικών μέσω των πράσινων σημείων.

4. Δημιουργία μοντέρνων τοπικών δημοτικών αγορών, μέσα στον αστικό ιστό.

5. Ανάπτυξη του τουρισμού με απόλυτη αξιοποίηση της στρατηγικής μας θέσης.

6. Ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με έμφαση στη θάλασσα.

7. Πρόταση για δημιουργία νέου τοπόσημου της Θεσσαλονίκης, πέραν του Οθωμανικού Λευκού Πύργου.

8. Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημιουργία δημοτικών ιατρείων. Με πραγματική βοήθεια στο σπίτι και οργανωμένη αιμοδοσία σε όλη την πόλη, σε σταθερή βάση.

9. Δομές και φροντίδα για τους τετράποδους μας φίλους.

Στόχος μας είναι μία ασφαλής, οργανωμένη, φωτεινή και προπάντων καθαρή πόλη. Μία Θεσσαλονίκη που να μπορούμε να την κυκλοφορούμε και να την χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Το όνομα του συνδυασμού είναι: ΓΙΝΕΤΑΙ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Γιατί γίνεται να αλλάξουμε την πόλη μας και μπορούμε να κάνουμε την πόλη που μας αξίζει.

Αγαπητοί δημότες,

η Θεσσαλονίκη μας μπορεί πραγματικά να απογειωθεί. Έχει τεράστιες δυνατότητες, στρατηγική θέση και προπαντός ανθρώπους εργατικούς, ταλαντούχους, πολυμήχανους. Ανθρώπους που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σκοπός μας είναι, ο πλούτος που θα δημιουργείται από το δήμο να επιστρέφει πίσω στους δημότες, με σωστές υπηρεσίες και έργα υποδομής.

Σας καλώ, λοιπόν, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να στηρίξετε το συνδυασμό μας. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και σε κάποιες περιπτώσεις άνισος. Όμως θα αγωνιστούμε για να τον κερδίσουμε. Οι ιδέες, οι λύσεις και οι προτάσεις μας είναι απολύτως ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και συγκεκριμένες.

Και σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα το μετανιώσετε».