Skip to main content

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επίσημα ο Γιώργος Ορφανός

Με ένα μήνυμα και κεντρικό σύνθημα «ανάκαμψη και αναδημιουργία» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός είπε ότι έχει ενημερώσει τη ΝΔ όσο και τον Καλαφάτη.

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, Γιώργος Ορφανός.

Με ένα μήνυμα και κεντρικό σύνθημα "ανάκαμψη και αναδημιουργία" της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι έχει ενημερώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον Σταύρο Καλαφάτη.

Δεν μίλησε με τον κ. Καϊτεζίδη, όμως είπε ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ θα συναντηθεί και θα συνεννοηθεί με τους συνυποψηφίους του και της κεντροδεξιάς και άλλων χώρων.

"Θα προσπαθήσω να ενώσω δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση", επισήμανε.

Η απόφασή του εξήγησε ότι είναι προσωπική, ότι έχει ομάδα ανθρώπων που τον στηρίζουν κι όπως ότι έχει σχέδιο και στόχους.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη σημείωσε ότι είχε καλές προθέσεις, προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε στο διοικητικό κομμάτι και η πόλη έχει πολλά προβλήματα. Την πρώτη τετραετία είχε όραμα, η δεύτερη ηταν κενή έργων και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που με ώθησαν να προχωρήσω στην υποψηφιότητα μου.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους και στην πορεία, είπε, θα συναντηθούμε...

Για τη βουλευτική λίστα της Α' Θεσσαλονίκης τόνισε πως αν το ήθελε θα ήταν υποψήφιος και δημοσκοπικά ήταν σε εξαιρετικά καλή θέση, όμως όπως εξήγησε: "Αφήνω κάτι σχεδόν έτοιμο για να διεκδικήσω κάτι εξαιρετικά δύσκολο που όμως αξίζει τον κόπο".

Μίλησε για Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης με έμφαση τις υποδομές, την καθαριότητα, τη μάχη της καθημερινότητας, την ασφάλεια και την οικονομία.

Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο κενό ηγεσίας στην πόλη και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης.

Παρόντες ήταν ο Παναγιώτης Κοκκόρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης.