Skip to main content

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και... με τη βούλα ο Λεκάκης

Στελέχη της Πρωτοβουλίας προχώρησαν στη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής κίνησης προκειμένου να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε, σήμερα, επίσημα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, συνοδευόμενος από τρεις αντιδημάρχους και τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας».

Την κίνηση Λεκάκη στηρίζουν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, Αθλητισμού και Παιδείας Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργος Δημαρέλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Πασχαλίδου (πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ), Θανάσης Παπαναστασίου (πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού) και ο Βλάσης Γιτόπουλος.

Τα στελέχη της Πρωτοβουλίας προχωρούν στη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής κίνησης προκειμένου να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, μακριά από κόμματα όπως αναφέρθηκε.

«Θα τεθώ στην κρίση των συμπολιτών μου και θα διεκδικήσω τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν ψάξαμε έναν νέο Γιάννη Μπουτάρη γιατί δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Λεκάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως εξήγησε ο κ. Λεκάκης, «είμαστε μία δημοτική κίνηση που αποτελεί κομμάτι της διοίκησης και κομμάτι της "Πρωτοβουλίας". Της παράταξης στην οποία πιστέψαμε όλοι ότι θα αλλάξει την πόλη».

Ο κ. Λεκάκης υπογράμμισε ότι «η κίνησή μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, με ανθρώπους που έχουν γνώση πώς δουλεύει ο δήμος». «Εγώ βγαίνω μπροστά αλλά είμαστε εμείς. Και είμαστε εδώ για την πόλη», τόνισε.

«Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να πάμε παραπέρα. Ο Πέτρος Λεκάκης έχει τα χαρακτηριστικά να πάμε δυναμικά και να απαιτήσουμε από την πόλη να μας στηρίξει», σημείωσε η Έλλη Χρυσίδου. Όπως εξήγησε, δεν είναι αντάρτικο, είναι μια συνειδητή πράξη μετά τις αποφάσεις της Καλυψώς Γούλα να παραιτηθεί.

Όπως εξήγησε η Μαρία Πασχαλίδου, «η υποψηφιότητα του κ. Λεκάκη προέκυψε ομόφωνα καθώς είναι ένας άνθρωπος που δεν δημιούργησε εντάσεις και είναι αποδεκτός».

«Ο Πέτρος είναι αυτός που μας ενώνει», τόνισε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, σημειώνοντας οτι «ξεκινάμε ένα καινούργιο αφήγημα στην πόλη».

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού, το οποίο θα προκύψει μέσα από την κοινωνία. Επίσης θα παρουσιαστεί το λογότυπο και το πρόγραμμα του συνδυασμού.