Skip to main content

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Θέλει αντίπαλο τον Γιάννη Μπουτάρη. Έχει ζητήσει ραντεβού από τον Κ. Μητσοτάκη. Κρίσιμες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Θα διεκδικήσει το δήμο, θέλει αντίπαλό του τον Γιάννη Μπουτάρη, ζήτησε συνάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δηλώνει αισιόδοξος ότι «θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι μέσα του είχε ωριμάσει η ιδέα της υποψηφιότητας εδώ και πολύ καιρό (η Voria.gr σας είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι) και από σήμερα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Αν και αρχικά, στην τοποθέτησή του προς τους δημοσιογράφους, είχε τονίσει ότι «υπό προϋποθέσεις θα κατεβώ για δήμαρχος Θεσσαλονίκης», λέγοντας μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες εκκρεμούν κάποιες επαφές του την επόμενη εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με φίλους και στελέχη για να συζητήσει την υποψηφιότητα και να ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα, έπειτα από ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται για υποψηφιότητα υπό προϋποθέσεις, αλλά ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, όποια κατάληξη και να έχουν οι εκκρεμούσες επαφές του.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι έχει ζητήσει εδώ και μια εβδομάδα, με δική του πρωτοβουλία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες, κλείνοντας όμως το παράθυρο να συγχωνευτεί σε άλλη παράταξη, με επικεφαλής άλλον υποψήφιο δήμαρχο.

Δήλωσε επίσης ενεργό στέλεχος της ΝΔ, παρότι κάποιοι, ακόμη και δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, θεωρούν ότι έχει διαγραφεί. Μνημόνευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι τους χρωστάει πολλά για την πολιτική του διαδρομή, αλλά και τον Σωτήρη Κούβελα. Χαρακτήρισε δε «μεγάλο ηγέτη για την παράταξή μας» τον Μιλτιάδη Έβερτ. Επίσης, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο κ. Ψωμιάδης εκτίμησε ότι οι υποψήφιοι για το δήμο της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του επόμενου Μαΐου θα φτάσουν περίπου στους 17.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο που να ενώνει κι όχι να διχάζει κι εγώ έχω αποδείξει ότι ενώνω», δήλωσε και στην ατζέντα του είπε ότι είναι πρώτα η καθημερινότητα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη κι όχι τα μεγάλα λόγια και τα οράματα ή τα μεγαλεπήβολα έργα. «Θαύμαζα το ΠΑΣΟΚ γιατί μπήκε στη γειτονιά, στο χωριό και ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών», υπογράμμισε.

Είπε ότι είναι ντροπή η Θεσσαλονίκη να παραμένει αποκομμένη τόσο από τη θάλασσα, όσο κι από το Σέιχ Σου, τόνισε πως η λειτουργία ενός μετρό χωρίς πάγκινγκ δε θα βελτιώσει σημαντικά τα πράγματα στην πόλη, ενώ υπεραμύνθηκε του έργου που έχει επιτελέσει στην Αυτοδιοίκηση ως νομάρχης και περιφερειάρχης.

«Δε θέλω μια πόλη στρας και μεταμφιεσμένη, αλλά μια πόλη αληθινή, καθαρή, στην οποία τα προεκλογικά λόγια θα γίνουν πράξη», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια στον τόπο επιβλήθηκε η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας και η λογική ότι πρέπει να είσαι αριστερός και κουλτουριάρης για να μην είσαι σκοταδιστής.

Εμμέσως έριξε τη μομφή του για το σκοπιανό στον Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας: «Η Αυτοδιοίκηση δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Κάποιοι θα έπρεπε να έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρή Θεσσαλονίκη και Μακεδονία δεν υπάρχει».

Σημείωσε ότι έχει πάρει από το 2003 διαζύγιο με τον κομματικό οπαδισμό και διευκρίνισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από όλα τα κόμματα που το επιθυμούν. «Έχω πετάξει τις κομματικές ταμπέλες. Αρνούμαι τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Υπακούω μόνο στην κοινωνία και τους πολίτες. Δεν εκφράζω συντεχνίες, δεν είμαι μαριονέτα των Βρυξελλών. Θα προσπαθήσουν να με τσαλακώσουν και να με πολτοποιήσουν, όμως θα συνεχίσω. Είμαι μπαγιάτης Θεσσαλονικιός», επισήμανε.

Όμως διευκρίνισε ότι δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ και έπειτα από ερώτηση για το αν θα δώσει το παρόν στην αποψινή εκδήλωση της Μαρίας Σπυράκη, είπε ότι «άλλοι μετακινήθηκαν σαν την άμμο και άλλοι είναι οι εισαγόμενοι στη ΝΔ. Από το 2012 έχουν να με πάρουν τηλέφωνο από τη ΝΔ. Στελέχη της ΝΔ δεν με εκφράζουν, όχι το κόμμα. Εγώ σήκωσα το τηλέφωνο και ζήτησα συνάντηση από τον κ. Μητσοτάκη». Στην εκδήλωση είπε δε θα πάει γιατί την ίδια ώρα πρέπει να είναι σε άλλη εκδήλωση...

Ο ίδιος είπε ότι η μόνη δικαστική εκκρεμότητά του είναι τα «45άρια» και οι συμβάσεις, όμως δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αποτελεί εμπόδιο στην υποψηφιότητά του, ενώ σημείωσε ότι θα δικαιωθεί και σε αυτή την υπόθεση. «Το Ελεγκτικό Συνέδριο είπε ότι έπειτα από έλεγχο των Επιθεωρητών όλα τα έργα είναι νόμιμα και δε λείπει ούτε ένα ευρώ. Για τις συμβάσεις την ίδια τακτική ακολουθούν όλοι για την ανανέωσή τους. Όπως έγινε για παράδειγμα με την κ. Νοτοπούλου, η οποία προσλήφθηκε ως καθαρίστρια και δούλευε για τον τουρισμό, όπως γίνεται με τις προσλήψεις στα hot spot και οι εργαζόμενοι δουλεύουν στους δήμους κτλ.», εξήγησε.

«Θέλω αντίπαλό μου τον κ. Μπουτάρη. Από σήμερα δεν έχω μαζί του καμιά προστριβή. Προέχει η ενότητα και το συμφέρον της πόλης. Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.