Skip to main content

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής ο Σταύρος Κωνσταντινίδης

H υποψηφιότητα οριστικοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ήταν μια πρόταση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλου Χρηστίδη.

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής θα συμμετάσχει άλλος ένας Θεσσαλονικιός, μετά την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό – συγκοινωνιολόγο, αλλά και αρθρογράφο Σταύρο Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα οριστικοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ήταν μια πρόταση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλου Χρηστίδη, των στελεχών της ΔΗΜΑΡ τα οποία παρέμειναν στο Κίνημα αλλά και από τις μετριοπαθείς δυνάμεις του ποντιακού στοιχείου.

Μιλώντας στην Voria.gr, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως «αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ. και της προέδρου για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο και στη μάχη των ευρωεκλογών. Για μένα ο στόχος είναι διπλός. Δίνουμε τον αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, του ορθολογισμού και του βιώσιμου μέλλοντος. Αντιστεκόμαστε στον λαϊκισμό, απ’ όπου και αν προέρχεται. Για μένα προσωπικά η μάχη περιλαμβάνει και την ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, αειφορίας των πόλεων και κινητικότητας. Τέλος υψηλά στην προσωπική μου ατζέντα είναι η Θεσσαλονίκη και η προοπτική της».

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968, από έλληνες γονείς μετανάστες. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στον Συγκοινωνιακό και Περιβαλλοντικό σχεδιασμό, και αρθρογράφος στην Athens Voice και στην εφημερίδα Φιλελεύθερος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» το 2016 από τις εκδόσεις Επίκεντρο. Είναι πρόεδρος της «Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών». Έχει εκπονήσει και συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 μελέτες και ερευνητικά προγράμματα στους τομείς του συγκοινωνιακού, πολεοδομικού κι περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέχρι πρόσφατα ήταν ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Έχει διατελέσει, ειδικός σύμβουλος και διευθυντής των υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μακεδονίας - Θράκης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιων φορέων. Την περίοδο 2002-2004, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, και σε ηλικία 34 ετών, υπήρξε ο νεότερος διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει θητεύσει ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος διοίκησης μεγάλων εισηγμένων Εταιρειών του κατασκευαστικού και ενεργειακού τομέα. Σήμερα διευθύνει τη μελετητική- κατασκευαστική εταιρεία «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ». Έχει γράψει ακόμη τα βιβλία ''Ανοιχτές πόλεις'' 2010, ''Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη'' 2014 από τις εκδόσεις ''Athens Voice Books''.