Skip to main content

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι ο Στέλιος Φενέκος

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι η υποψηφιότητα του Στέλιο Φενέκου, σηματοδοτεί τη συνεργασία που επιδιώκει το Ποτάμι με προοδευτικές κινήσεις.

Την υποψηφιότητα του Στέλιου Φενέκου, υποναυάρχου ε.α. και προέδρου της «Κοινωνίας Αξιών» στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Eκτός της υπηρεσίας του στον στόλο, ο Στέλιος Φενέκος διετέλεσε Διοικητής Κλάδου και μεγάλων διοικήσεων στο ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ. Εκπροσώπησε επί μακρόν τη χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική (Ελλάδα), Εξωτερική Πολιτική, Στρατηγική και Λήψη Αποφάσεων (ΗΠΑ) και χειρισμό κρίσεων (Αγγλία). Υπήρξε γνωστός αθλητής του μπάσκετ (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα) και διετέλεσε πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ.

Ο λόγος που κατέρχεται στις εκλογές συνοψίζεται στην φράση: «Σκέψου ευρωπαϊκά και δράσε για την Ελλάδα». Όπως αναφέρει ο ίδιος «για να ανταποκριθούν οι ευρωπαϊκές χώρες στις εξωτερικές απειλές, στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα σύνορα της Ε.Ε, στα μεταναστευτικά ρεύματα και στον σκληρό εμπορικό ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα και τις ανερχόμενες ασιατικές δυνάμεις, και για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, χρειάζεται να είναι ενωμένες».

Χαιρετίζοντας την υποψηφιότητα του Στέλιου Φενέκου, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι σηματοδοτεί τη συνεργασία που επιδιώκει το Ποτάμι με προοδευτικές κινήσεις και κινήματα που υποστηρίζουν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και έχουν το σθένος να αντιμάχονται τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό.