Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ

Εφόσον ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης διεκδικήσει αυτή τη φορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεράνης παίρνει τη σκυτάλη για τη δημαρχεία Πυλαίας - Χορτιάτη.

Τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Voria.gr(δείτε εδώ και εδώ) μετά τον Πάρη Τσογκαρλίδη ήρθε πριν από λίγο να επιβεβαιώσει και ο Μιχάλης Γεράνης.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, με ανάρτησή του στο Facebook πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι βάζει πλώρη για να διεκδικήσει τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, εφόσον βέβαια οριστικοποιηθεί η... μετακίνηση του νυν δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, στον κεντρικό δήμο.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Καϊτεζίδη στον κεντρικό δήμο απελευθέρωσε δυνάμεις μέσα σε μόλις μια μέρα. Έτσι πέραν του κ. Γεράνη, ο οποίος θα διεκδικήσει βέβαια και το δαχτυλίδι της παράταξης Καϊτεζίδη και τον κ. Τσογκαρλίδη, φέρονται επίσης ως υποψήφιοι οι κ.κ. Γιάννης Καρτάλης και Σωκράτης Δωρής (στο ίδιο ψηφοδέλτιο όπως πληροφορούμαστε), η αντιδήμαρχος, Ελένη Γιαννούδη, αλλά και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Πανοράματος και της Πυλαίας (τον Χορτιάτη τον έχει άλλος), Γεώργιος Μπαμπαράτσας, ο οποίος φέρεται να έχει κλείσει ήδη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους!

Η ανάρτηση του κ. Γεράνη, με την οποία ουσιαστικά ανακοινώνει πως σε περίπτωση που ο κ. Καϊτεζίδης πάρει... μεταγραφή θα είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη είναι η εξής:

«Στην πορεία μου στα κοινά είχα πάντα ως γνώμονα δύο οδηγούς: ο πρώτος, και αδιαπραγμάτευτος, οι κινήσεις και αποφάσεις να διασφαλίζουν ενότητα, και ο δεύτερος η πίστη και αγάπη μου στον τόπο μου και την αυτοδιοίκηση. Δύο χαρακτηριστικά που τα επισήμανε χθες και ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μιλώντας για τις προϋποθέσεις που θέτει για το Δήμο Θεσσαλονίκης, και ήταν και αυτά που μας έφεραν κοντά το 2010 στην πετυχημένη για τον Δήμο συνεργασίας μας.

Απέδειξα εμπράκτως, ειδικά το 2010 όταν προέκυψαν οι συνενώσεις των Δήμων και το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, ότι βάζω το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και ότι προτεραιότητα είναι το έργο και το αποτέλεσμα και όχι οι θέσεις και τα αξιώματα. Όχι οι προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές αλλά το συλλογικό καλό.

Και αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η διοίκηση του ενιαίου δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το αποτέλεσμα είναι ορατό. Με τη δουλειά της διοίκησής μας και των υπηρεσιών αλλά και τη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα ένα ευρύ πρόγραμμα έργων και δράσεων έχει υλοποιηθεί. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω:

1.Αποχετευτικό δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη (δημοπρατείται)

2. Δίκτυο ύδρευσης Ασβεστοχωρίου (εγκρίθηκε η χρηματοδότηση)

3. Λύκειο και κλειστό γυμναστήριο Φιλύρου (κατασκευάστηκε και λειτουργεί)

4. Κλειστό γυμναστήριο Χορτιάτη (ολοκληρώθηκε η μελέτη)

5. Δημοτικό Σχολείο Εξοχής (εγκρίθηκε η χρηματοδότηση)

6. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας (κατασκευάστηκε και λειτουργεί)

7. Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην Πυλαία (Σταγειρίτη και Χαλιλ Ντερέ)

8. Ανάπλαση μεγάλων χώρων πρασίνου στην Πυλαία (εγκρίθηκε η χρηματοδότηση)

9. Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στο Πανόραμα (κατασκευάστηκε και λειτουργεί)

Τα όσα κάναμε ως τώρα είναι οδηγός και για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και ενότητα όλων των πολιτών του Δήμου μας ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να χτίζουμε έναν τόπο που θα χαμογελάει, έναν τόπο που θα αξίζει να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ