Skip to main content

Καμπανάκι για την ελλιπή αστυνόμευση σε Εύοσμο-Κορδελιό - Στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο δήμαρχος

Η συνάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλ.Μανδαλιανού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κων. Σκούμα για την αστυνόμευση και τα περιστατικά παραβατικότητας

Η αστυνόμευση στον δήμου Κορδελιού Ευόσμου βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, την ώρα που προκαλεί προβληματισμό το νέο περιστατικό επίθεσης μεταξύ ανηλίκων που σημειώθηκε στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος καταγγέλλει επίθεση σε βάρος του από τρεις αγνώστους στον Εύοσμο

Ο κ. Μανδαλιανός στα τέλη Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και συνάντησε κ. Σκούμα με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα ασφαλείας περιοχών του δήμου και κυρίως την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου, που δημιουργεί προβλήματα στην αστυνόμευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε στον δήμαρχο πως αυτό το διάστημα υπάρχει δυσκολία στην άμεση στελέχωση με επιπλέον αστυνομικούς του Τμήματος. Ωστόσο, τα όποια προβλήματα και η αστυνόμευση της περιοχής θα πραγματοποιείται με περιπολίες από ομάδες άλλων Διευθύνσεων της ΕΛΑΣ, όπως της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών στο Α.Τ. Κορδελιού Ευόσμου, μετά και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο στον δήμο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μετά από αποσπάσεις και μετακινήσεις αστυνομικών, ο αριθμός και πάλι μειώθηκε. «Κάθε φορά που ζητάμε τη βοήθεια της ΕΛΑΣ την είχαμε, αλλά η βοήθεια αυτή θα είναι σημαντική εάν υπάρχει και επαρκές προσωπικό», επισημαίνει ο κ. Μανδαλιανός.

Θεοδωρικάκος από Εύοσμο: Εξετάζεται η μεταφορά του Α.Τ. - Θα ενισχυθεί η αστυνόμευση

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη παρουσία των αστυνομικών σε Εύοσμο και Κορδελιό και κυρίως στις πλατείες και στους πεζόδρομους. Ο κ. Μανδαλιανός, πάντως, σε όσες συναντήσεις έχει πραγματοποιήσει με τους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών έχει παρουσιάσει και αναλυτικά τα σημεία εκείνα στον δήμο που είναι επικίνδυνα και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Κάποια από αυτά είναι πίσω την πλατεία Ευόσμου, όπου αν και κεντρικά με πολλούς επισκέπτες καθημερινά, είναι λίγο απόμερα.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει τέλος και την άμεση ανάγκη συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία, με κοινές αυξημένες περιπολίες στο δήμο.