Skip to main content

Υποστήριξη Ομπάμα σε Μακρόν για τις γαλλικές εκλογές (video)

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον των κοινών αξιών μας, ανέφερε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την υποστήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε με δηλώσεις του σε βίντεο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόθεση εμπλοκής στα εσωτερικά άλλων χωρών, ο Αμερικανός πολιτικός, σημειώνει ότι οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον των κοινών αξιών τις οποίες πρεσβεύουν διεθνώς οι δύο χώρες.

«Θαυμάζω την καμπάνια που διεξήγαγε ο Εμανουέλ Μακρόν. Στάθηκε σε φιλελεύθερες αξίες, επένδυσε στις ελπίδες και όχι στους φόβους των ανθρώπων», αναφέρει ο τέως επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Χάρηκα πολύ μιλώντας πρόσφατα με τον Εμανουέλ Μακρόν και ακούγωντας για το ανεξάρτητο κίνημά του και το όραμά του για τη Γαλλία. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες εκλογές, θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζω τον Εμανουέλ Μακρόν για να σας οδηγήσει μπροστά. En Marche, ζήτω η Γαλλία!», καταλήγει ο Μπαράκ Ομπάμα.