Skip to main content

Υπόθεση 16χρονου-Θεσσαλονίκη:Απαγόρευση στάθμευσης αύριο στα Δικαστήρια λόγω συγκεντρώσεων

Θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις από Ρομά και αλληλέγγυους για το περιστατικό του πυροβολισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει για αύριο το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς απολογείται στον Ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στις 09:00 έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από Ρομά και αλληλέγγυους για το περιστατικό και ως εκ τούτου η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι λόγω των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τις 06:00 έως τις 16:00 στην οδό 26ης Οκτωβρίου, και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες της εκκένωσης της κατάληψης της «Mundo Nuevo», όπως και των έξι συλληφθέντων για την πορεία του Πολυτεχνείου το 2020 που δικάζονται την αυριανή ημέρα.