Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απάτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ με αγροτικές ενισχύσεις σε νεκρούς

Κάτοικοι από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 24.920 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε από την Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από έρευνα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια.

Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά το θάνατό τους, να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή, σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι και η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων των οικείων Δήμων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι 15 κάτοικοι των περιοχών, έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ύψους 24.920 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.