Skip to main content

Υπόθεση δολοφονίας Γραικού: Δέχτηκε άγρια χτυπήματα λέει ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς με άμεσες συγκεκριμένες νομικές ενέργειες ώθησε την έρευνα της υπόθεσης σε άλλη κατεύθυνση

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την εξέλιξη της υπόθεση του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, ο οποίος βρέθηκε θαμμένος στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Χθες ο 46χρονος δράστης, έμπορος κρεάτων οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές, όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς με άμεσες συγκεκριμένες νομικές ενέργειες ώθησε την έρευνα της υπόθεσης σε άλλη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να αφυπνίσει δικαστικούς λειτουργούς για να μην μπει στο Αρχείο. Ο ίδιος αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Τούνελ» ότι το Δημήτρης Γραικός δέχθηκε άγρια χτυπήματα.

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στη σορό του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα. Η γλώσσα όλων σήμερα πρέπει να είναι σκληρή. Η πραγματικότητα που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, είναι πως πρέπει ο καθένας να παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες για να βρίσκει άκρη στις υποθέσεις  του.  Όλο αυτό το διάστημα μέχρι την αποκάλυψη πως ο Γραικός ήταν θαμμένος στη μονάδα του εμπόρου, ακούστηκαν ανισόρροπα πράγματα. Πως ήταν στο εξωτερικό και πως είχε αποκτήσει παιδί με την κόρη του φίλου του».

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε από ανθρώπινη ενέργεια…»

Ο κ. Διαλυνάς διάβασε ακόμη μέρος της διάταξης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, που δέχτηκε την προσφυγή του κατά της απόφασης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο. Μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης αναφέρει :

«Μονόδρομο αποτελεί επομένως η κρίση ότι ο Δημήτρης Γραικός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας η οποία οδήγησε στην αφαίρεση της ζωής του και πιθανώς και ιδιόκτητων πραγμάτων του αξίας. Φρονούμε ότι εάν είχε διαφύγει σε άλλη χώρα (πιθανώς την ΠΓΔΜ) θα είχε κατά κάποιο τρόπο ήδη εντοπιστεί. Η περίπτωση κατά το κοινώς λεγόμενο «να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια».

Ο κ. Διαλυνάς κατέληξε λέγοντας:

«Ο αγώνας που δώσαμε ήταν μεγάλος, διαφορετικά ο άνθρωπος θα πήγαινε άκλαφτος…».

«Δεν ήταν μόνος του ο δράστης…»

Ο πρώην αστυνομικός  διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος αφού συλλυπήθηκε τους συγγενείς του θύματος, ανέφερε:

«Πολλές φορές αναγκάστηκα ως ερευνητής με ιδιαίτερα καυστικό λόγο να στείλω μηνύματα για να βγουν κάποιοι από το λαγούμι τους. Όσοι το κατάλαβαν έχει καλώς…  Ουσιαστικά το «Τούνελ» με μεθοδικότητα αξιολόγησε όλα τα στοιχεία διευκολύνοντας κατά πολύ τις Αρχές στο έργο τους. Προσωπική  μου εκτίμηση είναι πως ο δράστης δεν ήταν μόνος. Πιστεύω πως η ανακρίτρια έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμη…».