Skip to main content

Υπόθεση εκβιασμού: Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου περιέγραψε τις στιγμές που τον παρακολουθούσαν

Ο δήμαρχος είπε πως είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία για να ενισχυθούν οι θεσμοί της προστασίας της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής

«Αισθάνομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να εισβάλουν βίαια στην ιδιωτική και προσωπική μου ζωή και αυτό είναι το πιο κατακριτέο από όλα. Όχι για το γεγονός ότι είμαι δήμαρχος αλλά γιατί είμαι ένας άνθρωπος ευνομούμενης πολιτείας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης στην πρώτη του τοποθέτηση για την υπόθεση εκβιασμού σε βάρους του, για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα.

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος έστειλε το μήνυμα πως είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί της προστασίας της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής του καθενός αλλά και της θεσμικής ενδυνάμωσης της καταστατικής θέσης των αιρετών, «οι οποίοι είναι έρμαια τέτοιων καταστάσεων».

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εκβασμού ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του που περνάει όλες τις δυσκολίες ενώ, παράλληλα, ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία, και συγκεκριμένα τη διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με την υποδιεύθυνση εκβιαστών η οποία «από την πρώτη στιγμή συντόνισαν αυτήν την επιχείρηση». «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου που περνάει όλες αυτές τις δυσκολίες και θέλω, επίσης, να δηλώσω πως εγώ, ως δήμαρχος, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στα καθήκοντά μου στον δήμο καθώς έχω αναλάβει μία ευθύνη προις του δημότες μου», συμπλήρωσε, επίσης.

Ο δήμαρχος εξήγησε επίσης και ορισμένες λεπτομέρειες για τον εκβιασμό, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος αδυνατεί να πιστέψει πως κάποιος πολιτικός του αντίπαλος προχώρησε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη. «Με εκβίασαν πως αν δεν τους καταβάλλαμε αρχικά το ποσό των 60.000 ευρώ τα οποία αργότερα και έγινε 40.000 ευρώ, θα δημοσίευαν υλικό από την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπαίνουν σε τέτοιο παιχνίδι προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους», δήλωσε ο κ. Τσακίρης ο οποίος και σημειώσε πως δεν επιθυμεί να απογοητεύσει τους δημότες μου για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό.

Είχαν γίνει η σκιά του

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος περιέγραψε αναλυτικά τις στιγμές τις οποίες και αντιλήφθηκε πως παρακολουθούνταν η κάθε του κίνηση. «Είχα αντιληφθεί ανθρώπους να με παρακολούν έξω από το δημαρχείο και να πηγαίνω στο σπίτι και να είναι από πίσω μου. Επίσης, είχα καταλάβει σε κάποιες στιγμές πως όταν πάρκαρα, ξαφνιάζονταν, και μετά γυρνούσαν κοιτούσαν και έφευγαν. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με ενημέρωσε η Αστυνομία πως διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του διαμερίσματός μου ήταν ανοιχτή διότι εγώ είχα διανυχτερεύσει στο πατρικό μου και δεν το αντιλήφθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως δεν γνώριζε την ακριβή περίοδο που διήρκησε αυτή η παρακοκούθηση.

«Προηγήθηκαν και άλλα περιστατικά, όπως το να είμαι στο πάρκο με τα παιδιά της αδερφής μου και να διασκεδάζω μαζί τους και τελικά αυτός που ήταν απένταντι να με καταγράφει. Επίσης, όταν ήμουν στην παραλία με τους φίλους μου, είχα αντιληφθεί πως κάποιος με παρακολουθούσε. Όλα αυτά τα περιστατικά με ανησύχησαν και απευθήνθηκα σε φίλο μου αστυνομικό, οποίος και προσπαθούσε να με καθησυχάσει», ανέφερε ο δήμαρχος.

Δεν ένιωσα να φοβάμαι και για αυτό πήγα και στην ΕΛΑΣ από την αρχή

Ο κ. Τσακίρης σημείωσε, παράλληλα, πως δεν ένιωσε κάποια στιγμή να φοβάται και για αυτό και πήγε από την αρχή στην αστυνομία. «Με εξέπληξε ο επαγγελματισμός της Αστυνομίας και του ευχαριστώ», τόνισε, επίσης.  

«Εάν με φόβιζε το οτιδήποτε, δεν θα πήγαινα στην Αστυνομία. Δεν αισθάνομαι ότι εκβιάζομαι. Αυτήν  τη στιγμή διοικώ έναν δήμο και μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει να ελέγξει τα πάντα», σημείωσε.

Ο δήμαρχος κατέληξε πως αναγνώρισε τους δράστες λόγω του γεγονότος πως τον παρακολουθούσαν αλλά δεν πρόκειται για άτομα που ο ίδιος ήξερε. «Τους αναγνώρισα τους δράστες καθώς τους είχα δει. Τους είδα στο σημείο στο οποίο με φωτογράφισαν και πήγα απευθείας στην Αστυνομία. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστά σε εμένα τα πρόσωπά τους».

Σημειώνεται πως ελεύθεροι ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της φερόμενης εκβίασης σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.