Skip to main content

Υπόθεση εξαφάνισης Καραμιχαηλίδη: Μία μητέρα ψάχνει ακόμα απαντήσεις- Νέα αναβολή στη δίκη

Νέα αναβολή δόθηκε στη δίκη για την υπόθεση εξαφάνιση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη - Για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με δόλο κατηγορούνται δύο ψαράδες,

Ένταση σημειώθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας στη δίκη για την υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη από την Αλόννησο με κατηγορούμενους δύο ψαράδες.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, όπως και τον περασμένο Ιούνιο ο ένας κατηγορούμενος επικαλέστηκε κρίσεις πανικού και μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη.

«Πότε επιτέλους θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», αναρωτήθηκε η μητέρα του 30χρονου Ματούλα Κοτρώτσιου μετά τη νέα αναβολή με κατηγορούμενους δύο ψαράδες.

«Τόσα χρόνια περιμένω απαντήσεις», συμπλήρωσε κλαίγοντας η μητέρα, η οποία από τις 30 Αυγούστου του 2016, έχασε τα ίχνη του παιδιού της στον όρμο Βότση της Αλοννήσου.

Ο συνήγορος του ενός ψαρά αμφισβήτησε το κατηγορητήριο και ζήτησε να μην παρίσταται ως πολιτική αγωγή η μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη. «Δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει θάνατος, άρα δεν πρέπει να υπάρχει παράσταση πολιτικής αγωγής», ανέφερε, με τη Ματούλα Κοτρώτσιου να ξεσπάει σε λυγμούς και έκανε έκκληση στους δικαστές να μην υπάρξει αναβολή.

Το αίτημα του συνηγόρου απορρίφθηκε από το δικαστήριο, αλλά απουσίασαν αρκετοί μάρτυρες και από τις δύο πλευρές, γεγονός που τελικά οδήγησε στην αναβολή.

Οι δύο ψαράδες από την Αλόννησο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με δόλο από κοινού.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση, το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, που είχε πάει για διακοπές με τη φίλη του, έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος με σκοπό να βγει στα ανοιχτά. Έγινε όμως αντιληπτός από τους ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και κολυμπώντας τους προσέγγισε. Τους είπε ότι θα τους δώσει 400 ευρώ για να τον βοηθήσουν, αφού έριξε τον σάκο του στην πλώρη του σκάφους, αλλά δεν τον πίστεψαν και τον έριξαν ξανά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, εκείνοι δεν τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα τους έδινε 400 ευρώ για τον σκοπό αυτό και, όχι μόνο τον έριξαν στη θάλασσα, αλλά ο ένας εξ αυτών, για να τον εμποδίσει να ξανανέβει στη βάρκα, τον κλότσησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα, όντας τραυματισμένος να χαθεί, στην προσπάθειά του να κολυμπήσει προς την έξοδο του λιμανιού, στον όρμο Βότση.

Με πληροφορίες από gegonotanew.gr, ertnews.gr