Skip to main content

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται στα Ιωάννινα η δίκη των εννέα Κρητικών

Οι εννέα νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

εξετάσεις νέων μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στα Ιωάννινα η δίκη των εννέα Κρητικών, στην πολύκροτη υπόθεση του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι εννέα νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Επισημαίνεται, όπως αναφέρουν κρητικά ΜΜΕ, ότι κατά τις πρώτες συνεδριάσεις τον περασμένο Απρίλιο, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν βρέθηκε στα δικαστήρια και όλοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας τον περασμένο Απρίλιο ζήτησε την προσαγωγή δύο πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, των οποίων το όνομα εμφανίζεται στις έως τώρα καταθέσεις στο ακροατήριο. Επίσης, ζήτησε την προσαγωγή στο δικαστήριο μιας πρώην σπουδάστριας, η οποία απουσίαζε από τη διαδικασία του περασμένου Απριλίου, επικαλούμενη λόγους υγείας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε την εξέταση ακόμη ενός πρώην σπουδαστή, ο οποίος το 1ο έτος συγκατοικούσε με τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την έδρα.