Skip to main content

Υπόθεση Γραικού: Με εντάσεις και αποδοκιμασίες η απολογία του κατηγορούμενου

Συγγενείς του θύματος αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο, ενώ η μητέρα του Γραικού φώναζε να ορκιστεί στα παιδιά του γι' αυτά που θα πει.

Με εντάσεις ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Μικτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η απολογία του 47χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού που βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε στάβλο στη δυτική Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2019, ενώ ήταν εξαφανισμένος για 2,5 χρόνια.

Συγγενείς του θύματος αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο, ενώ η μητέρα του Γραικού φώναζε να ορκιστεί στα παιδιά του γι' αυτά που θα πει και "ντροπή" γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

Ο κατηγορούμενος τόνισε πως δεν είχαν οικονομικές διάφορες με το θύμα και δεν χρωστούσε χρήματα σε κανέναν.

Όπως είπε, ο Γραικός του είχε ζητήσει δανεικά κάποια ζώα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να του τα δώσει. Μετά το τραπέζι που είχαν με άλλους εμπόρους και κτηνοτρόφους στην Χαλάστρα, είπε πως κατευθύνθηκε στον στάβλο του και στη συνέχεια ανέφερε πως πήγε εκεί και ο Γραικός και του ζήτησε τον λόγο που δεν του δίνει ζώα, αφού είχε τόσα στον στάβλο.

Ο κατηγορούμενος σημείωσε πως σε εκείνο το σημείο διαπληκτήστηκαν.

«Είπε μια έκφραση που δεν θέλω να τη θυμάμαι ούτε να την πω, κάτι για τη μάνα μου. Σήκωσα το χέρι μου και τον χτύπησα μια φορά», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του τονίζοντας ότι τον χτύπησε με το κάτω μέρος της παλάμης του στο μάτι και έπεσαν κάτω μαζί.

«Όταν τον είδα αναίσθητο, νόμιζα χτύπησε στο πεζούλι γιατί είχε αίμα πίσω από το αφτί. Πήρα νερό να τον συνεφέρω και του έκανα μαλάξεις. Είχα έναν νεκρό άνθρωπο στα χέρια μου. Μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να με καταλάβει», είπε ενώ ερωτώμενος γιατί δεν κάλεσε για βοήθεια και τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητο, είπε πως αγχώθηκε δεν ήξερε τι να κάνει.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να κάνω κακό σε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κεντρική φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη Γραικού: Δεν ήθελα να κάνω κακό λέει ο κατηγορούμενος

Υπόθεση Γραικού:Πώς η ΕΛΑΣ έφθασε στα ίχνη του 47χρονου κατηγορούμενου

Σύζυγος Δημήτρη Γραικού: Έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε