Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ο γιος του γνωστού ποινικολόγου ανέφερε σε social media ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα από αγνώστους επειδή ο πατέρας του θα αναλάβει τον ηθοποιό.

Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια του Αλέξη Κούγια, μετά την απόφαση του γνωστού δικηγόρου να αναλάβει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οπως αποκάλυψε ο γιος του Αλέξη Κούγια, Χρήστος, στα social media, ο ίδιος και η αδελφή του δέχονται απειλητικά μηνύματα από αγνώστους, επειδή ο πατέρας τους αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη.

«Από την ώρα που βγήκε η συνέντευξη του πατέρα μου στο MEGA, δεχόμαστε κριτικές, απειλητικά μηνύματα κ.ο.κ εγώ και η αδελφή μου από τον κάθε «κανένα»», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γιος του Αλέξη Κούγια και υπερασπίζεται την απόφαση του πατέρα του, λέγοντας: «Κάθε άνθρωπος, ας είναι και κατά συρροή δολοφόνος, έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχαν δικαστήρια ούτε δικηγόροι και θα επικρατούσε ένας πανικός. Όποιος παίρνει τον πατέρα μου δεν είναι ένοχος, απλώς επιλέγει τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ για να τον υπερασπιστεί. Δεν ορίζει ο δικηγόρος ποιος θα δικαιωθεί ή καταδικαστεί, άλλα το δικαστήριο. Άμα η κοινή λογική δεν σας καλύπτει, σας προκάλω να συνεχίσετε τα ποσταρίσματα και τις απειλές όμως πρέπει να σας ενημερώσω ότι εμένα και την Μάιρα δεν μας αγγίζει τίποτα, και δεν μπορεί κανείς να μας χρησιμοποιήσει για να βλάψει τους γονείς μας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αποχώρησε ο έτερος δικηγόρος του Λιγνάδη

Εξάλλου, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Κούγιας θα «τρέξει» πιθανότατα μόνος του την υπεράσπιση του Λιγνάδη, καθώς ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο δικηγόρος, Νίκος Γεωργουλέας, ανακοίνωσε ότι από κοινού με τον Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, δύο ημέρες πριν από την απολογία του γνωστού σκηνοθέτη για το αδίκημα του βιασμού.

Η αποχώρηση του Νίκου Γεωργουλέα συμπίπτει με την εμφάνιση στην υπόθεση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος τη Δευτέρα με δηλώσεις του δήλωσε «παρών» και έτοιμος να υπερασπιστεί τον σκηνοθέτη. Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ήθελε να συνεργαστεί με έναν δικηγόρο, που γνωρίζει καλά τον χώρο των μίντια. Εξάλλου, ο κ. Γεωργουλέας είχε κρατήσει πολύ χαμηλό προφίλ με λιτές δηλώσεις στον Τύπο. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερασπιστική γραμμή των δύο συνηγόρων κινείτο σε εντελώς διαφορετική γραμμή.

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται την Τρίτη να επισκεφθεί το γραφείο της ανακρίτριας, να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει μία ακόμη ημέρα προθεσμία ώστε ο εντολέας του να απολογηθεί την Πέμπτη. Ωστόσο, μιλώντας για την υπόθεση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην την αναλάβει, αν δεν πειστεί για την αθωότητα του πελάτη του. «Ένας από τους καταγγελλόμενους, εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ