Skip to main content

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι λένε οι Θεσσαλονικείς για τη στάση της Μενδώνη

Τι αποκαλύπτει έρευνα της Interview για τη VWOMAN σχετικά με τη θέση των Θεσσαλονικέων για τη στάση της υπουργού στην υπόθεση Δ. Λιγνάδη.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς για τη στάση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη από τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες καταγγελίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι και την παραίτησή του.

Όπως προκύπτει από έρευνα της Ιnterview για τη vwoman.gr στην ερώτηση «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κ. Μενδώνη έκανε προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη θέση αυτή;» το 41% απάντησε πως διαφωνεί, ενώ το 39% πως συμφωνεί. Σημαντικό είναι και το ποσοστό όσων δεν απάντησαν καθώς μεταφράζεται σε 20%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 700 ατόμων, άνω των 17 ετών, στο νόμο Θεσσαλονίκης, το διάστημα από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου και αποκρυπτογραφεί τις θέσεις αντρών και γυναικών γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της λεκτικής και ψυχολογικής βίας.

Τρεις στους δέκα συμμετέχοντες απάντησαν πως έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά, ενώ το ποσοστό αυξάνεται όταν αφορά την άσκηση λεκτικής και ψυχολογικής βίας αγγίζοντας το 65%.

Mάλιστα 4 στους 10 δέχτηκαν λεκτική και ψυχολογική βία στον εργασιακό τους χώρο, 4 στους 10 σε φιλική παρέα και 2 στους 10 από μέλος του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που γίνονται χρόνια μετά, όταν το θύμα κακοποίησης ή βιασμού αισθανθεί πιο σίγουρο και ήρεμο για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, το 87% των συμμετεχόντων δηλώνει πως συμφωνεί.

Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ