Skip to main content

Υπόθεση Μάγγου: Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης τρεις αστυνομικοί

Τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βασίλη Μάγγου παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας με απόλυση.

Στην απόφαση παραπομπής στο πειθαρχικό τριών αστυνομικών με το ερώτημα της αργίας με απόλυση κατέληξε η ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, για την υπόθεση του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα στον Βόλο τον Ιούλιο του 2020, έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  

Ένα μήνα πριν από το θάνατό του, όπως είχε καταγγελθεί, ο 26χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας ανέγνωσε επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου, διά της οποίας γνωστοποιείτο ότι η οικογένεια δεν είχε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ.